Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Προοριζόταν για σφαγή, και όμως το μικρό παράλυτο γουρουνάκι ζει τώρα μια υπέροχη ζωή!


Κάθε ζώο που προορίζεται για τροφή, συνήθως αντιμετωπίζεται ως «εμπόρευμα», και δεν του δίνεται ποτέ η απαραίτητη φροντίδα για τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις ανέσεις του.

Οι «εργοστασιακές φάρμες εκτροφής» εκμεταλλεύονται τα ζώα στο έπακρο. Χρησιμοποιούν μαζικές μεθόδους για την εκμετάλλευση και τον βασανισμό των ζώων κάτω από το πρόσχημα της «εργοστασιακής πρακτικής». Και επιπλέον προσπαθούν να σταματήσουν κάθε προσπάθεια που γίνεται από τον νόμο για την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής αυτών των ζώων.


Φυσικά υπάρχουν και άλλες, πιο μικρές και «ελεύθερες» φάρμες εκτροφής, όπου εκεί τα ζώα απολαμβάνουν περισσότερο ελεύθερο χώρο για να κινηθούν και να βοσκήσουν, και μεγαλύτερη προσωπική και ιατρική φροντίδα από το προσωπικό.

Παρόλα αυτά, δεν παύουν να θεωρούνται και εκεί ως «εμπόρευμα» και η ζωή τους να αξίζει λιγότερο από το κέρδος του εκάστοτε ιδιοκτήτη.


Γι’ αυτό και το μικρό γουρουνάκι, o Leon Trotsky, θα είχε μια τελείως διαφορετική τύχη, αν δεν διασώζονταν από μια ευγενική ψυχή, τον Απρίλιο του 2014.

Ο Leon γεννήθηκε σε μια μικρή φάρμα εκτροφής στην Αυστραλία, και αρχικά προοριζόταν για σφαγή, όπως και όλα τα υπόλοιπα γουρούνια της φάρμας. Όμως λίγο μετά την γέννησή του, η τραυματισμένη μητέρα του έπεσε πάνω του, με αποτέλεσμα να τον αφήσει μερικώς παράλυτο, με σπασμένο και βγαλμένο τον μηρό.


Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του καταφύγιου “Edgars Mission Farm”, γουρουνάκια σαν τον Leon που υποφέρουν από τέτοια σοβαρά τραύματα, έχουν μια πολύ σκοτεινή μοίρα. Συνήθως θανατώνονται με ένα χτύπημα στο κεφάλι, καθώς αυτή η λύση είναι η λιγότερο δαπανηρή για την φάρμα.

Ευτυχώς, ένας ευαίσθητος άνθρωπος έμαθε για την ιστορία του Leon και έσπευσε να το σώσει από την φάρμα, λίγο πριν συμβεί το μοιραίο. Παρόλα αυτά, αφού στην πορεία κατάλαβε πως ο Leon θα χρειαζόταν ειδική φροντίδα λόγω της κατάστασής του, αποφάσισε να τον παραδώσει στο καταφύγιο “Edgars Mission Farm”, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με την διάσωση και την ευζωία ζώων της φάρμας.


Εκεί στο καταφύγιο, ο Leon έχει πλέον 24ωρη φροντίδα, αγάπη και κτηνιατρική κάλυψη, πράγματα που δεν είχε ζήσει ποτέ πριν. Του χάρισαν επίσης ένα υπέροχο αμαξάκι με ρόδες για να μπορεί να περπατάει και να κάνει βόλτες στην μεγάλη έκταση του καταφύγιου.

Από την πρώτη στιγμή που έφτασε ο Leon στο καταφύγιο, το προσωπικό έχει ξετρελλαθεί μαζί του, με την σπιρτάδα  και την εξυπνάδα του, παρ όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από τόσο νωρίς στην ζωή του. «Είναι μόλις ενός μηνός και ο μικρός Leon Trotsky έχει περισσότερο θάρρος από τα περισσότερα ζώα που είναι 10 φορές μεγαλύτερα από αυτόν!» λέει χαρακτηριστικά το προσωπικό του καταφύγιου.



πηγή:  onegreenplanet.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου