Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Αξίζει το σαμπουάν σου την κακοποίηση μιας αρκούδας?


Δεκάδες χιλιάδες αρκούδες εκτρέφονται και κρατούνται φυλακισμένες κάτω από πολύ σκληρές συνθήκες, για να μπορούν οι άνθρωποι να τους αφαιρούν την χολή και να την χρησιμοποιούν για ιατρικά σκευάσματα.

Σε κάποιες ανατολικές χώρες, εκτιμάται πως πάνω από 12.000 αρκούδες κρατούνται φυλακισμένες σε κλουβιά, ανήμπορες να κουνηθούν για χρόνια. Αυτό συμβαίνει γιατί αφαιρούμε την χοληδόχο κύστη των αρκούδων και την χρησιμοποιούμε σε παραδοσιακά ιατρικά σκευάσματα, αλλά και σε καλλυντικά όπως διάφορα σαμπουάν.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να αφαιρείται η χολή του ζώου είναι αναχρονιστικές, απάνθρωπες, και προκαλούν στις αρκούδες μεγάλο πόνο και σοβαρά τραύματα.

Εσύ μπορείς να βοηθήσεις στο να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την πρακτική!

Η WSPA (World Society for the Protection of Animals) αγωνίζεται να δώσει ένα τέλος στο εμπόριο της χολής της αρκούδας, και συνεργάζεται με ερευνητές και καταναλωτές ώστε να σχεδιαστούν αντίστοιχα συνθετικά και φυτικά υποκατάστατα.

Εσύ μπορείς να βοηθήσεις με το να μην καταναλώνεις καλλυντικά που χρησιμοποιούν χολή αρκούδας, και με το να διαδώσεις το ενημερωτικό υλικό σχετικά με τα υποκατάστατα που έχουν ήδη βρεθεί.


πηγή: wspa.thankyou4caring.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου