Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Η μικρή Ζωή ελευθερώθηκε στην φύση!



Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ειδοποιήθηκε αμέσως και παρόλες τις προσπάθειες να βρουν την μητέρα του μωρού, αυτό δεν κατέστη δυνατό, και έτσι η μαμά αρκούδα θεωρήθηκε νεκρή, αφού αν ήταν ζωντανή καμία αρκούδα δεν θα άφηνε ποτέ για τόσο μεγάλο διάστημα το μωρό της μόνο του. 

Η μικρή Ζωή, όπως ονομάστηκε, μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και εκεί για 10 ολόκληρους μήνες ανέλαβε την φροντίδα της εξειδικευμένο προσωπικό, προσπαθώντας να της διδάξει όλα τα μυστικά της φύσης που δεν πρόλαβε να της μάθει η μητέρα της.


Τώρα, 10 μήνες αργότερα, η μικρή Ζωή μεγάλωσε και έχει πλέον μια δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει σαν μια φυσιολογική αρκούδα στη φύση. Από 3 κιλά που ζύγισε όταν την βρήκαν, πλέον είναι 42 κιλά, και είναι έτοιμη να ζήσει στο φυσικό της περιβάλλον αφού έχει μάθει να αναζητά την τροφή μόνη της.


Η επιχείρηση επανένταξης της Ζωής στη φύση πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της έντονης χιονοκάλυψης που υπήρχε στην δασική περιοχή που μεταφέρθηκε. 
Όμως όλα έγιναν επιτυχώς, και η μικρή Ζωή, θα μπορέσει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή στην φύση ενώ παράλληλα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ  με το ειδικό ηλεκτρονικό κολάρο που της τοποθέτησε θα μπορεί συνεχώς να παρακολουθεί το στίγμα της και να επιβλέπει αν η νεαρή αρκούδα είναι καλά στην υγεία της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου