Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Κατασχέθηκαν 213 πατούσες αρκούδων στα Κινεζικά σύνορα.

Κινέζοι αξιωματούχοι, κατάσχεσαν 213 πατούσες αρκούδων, που τις βρήκαν κρυμμένες στα λάστιχα ενός φορτηγού που περνούσε τα σύνορα της Ρωσίας προς την Κίνα.

Οι δύο Ρώσοι οδηγοί κρατούνται στο Manzhuoli, στο εσωτερικό της Μογγολίας, από την στιγμή που ανακαλύφθηκαν τα ευρήματα, στις 22 Μαίου.

Τα μέλη του σώματος της αρκούδας θεωρούνται στην Κίνα πολύ σημαντικά καθώς πιστεύουν πως έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Η πώλησή τους όμως είναι παράνομη.

Οι πρώτες έρευνες, όπως αναφέρουν οι Global Times, έδειξαν πως οι πατούσες προέρχονται από καφέ αρκούδες, ένα προστατευόμενο είδος στην Κίνα.

Οι αστυνομικοί υποπτεύθηκαν τον οδηγό καθώς ήταν πολύ νευρικός. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο τελωνιακός υπάλληλος Yang Xu, "ο οδηγός κοιτούσε συνεχώς το ρολόι του"!
Τότε το αυτοκίνητο πέρασε από ακτίνες, του αφαίρεσαν τις ρόδες, και έτσι αποκαλύφθηκαν οι πατούσες.

Οι πατούσες αρκούδας κοστίζουν στην Κίνα 10 φορές περισσότερο από ότι στην Ρωσία, και η συνολική αξία των ευρημάτων εκτιμάται στις 460.000 δολλάρια.

Ο Zhang Xiaohai, υπεύθυνος της Ασιατικής Εταιρείας προστασίας Ζώων, ανέφερε στους Global Times, πως αυτού του είδους το λαθρεμπόριο έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια.
" Η ζήτηση είναι τεράστια, γιατί όλο και περισσότεροι Κινέζοι αποκτούν χρήματα και μπορούν να τις αγοράσουν. Στην Κίνα άλλωστε, υπάρχει η παράδοση που θεωρεί την πατούσα της αρκούδας ως φάρμακο, ως  σπάνιο συστατικό στην μαγειρική και ως ένα πολύτιμο δώρο.
Υπάρχουν παράνομες φάρμες που εκτρέφουν αρκούδες στην Κίνα, και οι οποίες πωλούν επίσης παράνομα τις πατούσες τους, και αυτό επιδεινώνει πολύ την κατάσταση.", αναφέρει ο Zhang.

πηγή: bbc.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου