Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Αίτηση για Υποχρεωτικό βάση νόμου Πανευρωπαϊκό κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης (CCTV) σε όλα τα σφαγεία ζώων!


Παρακαλουμε ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΟΛΟΙ & ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
Μπείτε εδώ:
http://www.petitionen24.com/europaweite_videouberwachung_an_schlachthofen_und_dokumentation

Μπορείτε να φανταστείτε εγχείρηση χωρίς αναισθησία και ενώ ακόμη έχετε πλήρως τις αισθήσεις σας; Σας ακούγεται σαν εφιάλτης; Αυτή είναι όμως η σκληρή πραγματικότητα για εκατομμύρια ζώα που προορίζονται για σφαγή στην Γερμανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Ευρωπαική επιτροπή (Μαιος 2011) ένας απίστευτα μεγάλος αριθμός ζώων - συγκεκριμένα ο αριθμός αυτός ανέρχεται στο 75% των ζώων - βρίσκει φοβερά βασανιστικό τέλος: είτε δεν αναισθητοποιούνται πριν την σφαγή τους είτε η αναισθησία, για διαφορους λόγους, δεν είναι επαρκής (δεν κρατά για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται ή/και δεν είναι αρκετά δυνατή).
Συχνά τα ζώα και ενώ είναι ακόμα ζωντανά, ακρωτηριάζονται, συχνά με μηχανικά μέσα, ζεματίζονται, κόβονται σε κομμάτια ενώ αιμοραγούν - κρεμασμένα ανάποδα απο γάντζους για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ο πόνος είναι αφόρητος, κάνοντάς τα ζώα να ουρλίαζουν.

Ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι για μεγιστοποίηση του κέρδους, αφού η εργασία με το κομμάτι επιφέρει εξοικονόμηση κόστους, αλλά επίσης τις περισσότερες φορές οι εργάτες είναι ανειδίκευτοι ενώ υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στον εξοπλισμό αναισθητοποίησης. Επιπρόσθετα πολλές φορές δεν τηρούνται καν οι βασικοί νόμοι για την ευζωία των ζώων.
Οι αφόρητες αυτές συνθήκες αποτελούν σοβαρή παραβίαση όχι μόνο των γερμανικών ρυθμίσεων και κανονισμών για την καλή διαβίωση των ζώων, αλλά και των Ευρωπαικών νόμων περι της ευζωίας των ζώων.
Η αξιοπιστία ολόκληρης της Ευρωπαικής πολιτικής για την καλή διαβίωση των ζώων τίθεται υπό αμφισβήτηση. Επίσης, οι ίδιοι οι εργάτες τίθονται σε αναναγκαίο κίνδυνο: οι ασθαλιστικές κατατάσσουν το επίπεδο επαγγελματικού κινδύνου ως υψηλό.

Επομένως, θα διαβιβάσουμε την ακόλουθη αίτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

Συνεχής έλεγχος μέσω βιντεοσκόπησης είναι απαραίτητος για την διασφάλιση της εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας για την καλή διαβίωση των ζώων και την επαγγελματική ασφάλεια των εργατών. Οι σκανδαλώδεις κακοποίησεις στα σφαγεία της Ευρώπης πρέπει να εξαλειφθούν το συντομότερο δυνατό. Για να επιτευχθεί αυτό, το συντομότερο δυνατόν, απαιτούνται τα ακόλουθα μέτρα:

  • Υποχρεωτικό κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης (CCTVA) για το συνεχή έλεγχο της διαδικασίας της σφαγής των ζώων
  • Δημιουργία μιας στατιστικής βάσης σχετικά με τα συμπεράσματα του ελέγχου αυτού
  • Αξιολόγηση των ελέγχων από επίσημους ανεξάρτητους κτηνιάτρους
  • Τιμωρία σε περίπτωση παραβιάσεων του νόμου.
  • Σήμανση των προϊόντων κρέατος που προέρχονται από σφαγεία με CCTV (βίντεο παρακολούθησης)

Η συνεχής παρακολούθηση όλων των λειτουργιών των σφαγείων, ιδίως ο έλεγχος της διαδικασίας της σφαγής, είναι απαραίτητη, καθώς και τα έγγραφα η επακόλουθη αξιολόγηση από ανεξάρτητους κτηνιάτρους. Με τη διασφάλιση της ελευθερίας δράσης των επίσημων κτηνιάτρων, η διοικητική δικαιοδοσία πρέπει να αυξηθεί σε επίπεδο όπου νομικά δεσμευτικές αποφάσεις μπορεί να γίνουν ανεξάρτητα από την «επί τόπου» κατάσταση.

Οι παραβιάσεις του νόμου πρέπει να τιμωρούνται και να έχουν σοβαρές συνέπειες, σε αντίθεση με παλαιότερα. Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να ξέρουν οτι πριν από τη σφαγή χορηγείται αναισθητικό σε όλα τα ζώα για να τους εξασφαλιστεί ήρεμος και χωρίς πόνο θάνατος.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το κρέας των ζώων που σφάζονται χωρίς αναισθητικό δεν βγαίνει στην αγορά, όλα τα σφαγεία θα πρέπει να λαμβάνουν ετήσια ανανεώσιμο πιστοποιητικό, ενώ όλα τα προιόντα κρέατος που προέρχονται απο σφαγεία τα οποία παρακολουθούνται θα πρέπει να φέρουν ειδική σήμανση.

Στηρίζοντας την αίτηση αυτή, βοηθάτε στο να μπεί τέλος στην βαναυση κακοποίηση των ζώων και στην παράβλεψη των νόμων.

Η αίτηση αυτή θα διαβιβαστεί:
Preparation of Eurogroup and intergroup (Joint Secretary) info@eurogroupforanimals.org and Andreas Erler
(Liaison of Eurogroup to the members of the EU Parliament (a.erler@eurogroupforanimals.org)

Η αίτηση θα εξετάστει από την Επιτροπή Αιτήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Committee on Petitions of the European Parliament)

πηγή: Psychanimal N.G.O. M.K.Ο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου