Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

90 ελέφαντες δηλητηριάστηκαν και δολοφονήθηκαν στην Ζιμπάμπουε.

90 ελέφαντες δηλητηριάστηκαν με κυάνιο και δολοφονήθηκαν στην Ζιμπάμπουε, από λαθροκυνηγούς, οι οποίοι προσπαθούν να καλύψουν την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του ελεφαντόδοντου στην Κίνα και τις άλλες ασιατικές χώρες.

Οι αξιωματικοί της Ζιμπάμπουε είπαν στο NBC News, πως ανακάλυψαν τα κουφάρια των ζώων πριν λίγες εβδομάδες.
Πολλοί από τους ελέφαντες σκοτώθηκαν μέσα στο Εθνικό Πάρκο Hwange, και οι αξιωματικοί αναφέρουν πως συνεχίζουν να βρίσκουν κουφάρια ζώων με κομμένους τους χαυλιόδοντες.

"Γέμισαν με εργοστασιακό κυάνιο που χρησιμοποιείται στην εξόρυξη χρυσού, μικρές λακκούβες νερού όπου οι ελέφαντες πίνουν νερό. Έτσι οι ελέφαντες δηλητηριάζονταν, πέθαιναν και στην συνέχεια οι λαθροθήρες πήγαιναν και τους έκοβαν τους χαυλιόδοντες.

Γύπες και άλλα μικρά όρνια έχασαν επίσης την ζωή τους επειδή έφαγαν τους δηλητηριασμένους ελέφαντες. "Θα πάρουμε δείγματα από τους ελέφαντες στα εργαστήρια. Είμαστε αποφασισμένοι να μάθουμε ακριβώς τι έχει συμβεί", λένε οι υπεύθυνοι του πάρκου.

Η αστυνομία έχει ήδη βρει 19 χαυλιόδοντες, συρμάτινες παγίδες και κυάνιο σε έρευνες που έκανε σε ένα γειτονικό χωριό, που βρίσκεται νότια των καταρρακτών Victoria.
"Κηρύσσουμε τον πόλεμο στους λαθροθήρες" δηλώνει στις εφημερίδες, ο Υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας Saviour Kasukuwere. "Θα το αντιμετωπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί η άγρια ζωή και η άγρια φύση, μαζί και οι ελέφαντες που θανατώνονται, είναι μέρος του φυσικού μας πλούτου."
Στο πάρκο Hwange φιλοξενείται περίπου ο μισός πληθυσμός από τους 80.000 ελέφαντες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Αφρική.

Ο Johnny Rodrigues, πρόεδρος του Σώματος Διατήρησης της Φυσικής Ζωής στην Ζιμπάμπουε, αναφέρει στο CNN: "Οι λαθροθήρες θα πρέπει να τιμωρούνται με μεγαλύτερες ποινές, και να φυλακίζονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αν γίνονταν αυτό, δεν θα είχαμε τόσα πολλά κρούσματα λαθροθηρίας."

πηγή: theepochtimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου