Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Οι αληθινοί άντρες προστατεύουν τους ρινόκερους!

Μια ομάδα τεσσάρων ανδρών, που τάσσεται κατά του λαθρεμπόριου ρινόκερων, έχει αναλάβει την φύλαξη των των τελευταίων τεσσάρων λευκών ρινόκερων που ζουν αυτή τη στιγμή στο καταφύγιο Ol Pejeta, στην Κένυα. Σε όλον τον πλανήτη, ζουν πλέον μόλις οκτώ (8) τέτοια ζώα, και πρόκειται για το είδος που κινδυνεύει περισσότερο από εξαφάνιση. 

Το καταφύγιο Ol Pejeta που βρίσκεται στην Κένυα, είναι και το μεγαλύτερο καταφύγιο στον κόσμο που φιλοξενεί τους περισσότερους μαύρους ρινόκερους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην γη. Εκτιμάται πως σε όλον τον πλανήτη, ζουν πλέον λιγότεροι από τέσσερις χιλιάδες μαύροι ρινόκεροι.


Η ανάπτυξη της Ασιατικής αστικής τάξης τα τελευταία χρόνια, έχει σημάνει και την αύξηση της ζήτησης του κέρατου του ρινόκερου, και πωλείται στην μαύρη αγορά, σε τιμές ακόμα μεγαλύτερες και από αυτές του χρυσού ή της κοκαΐνης. 
Λόγω της αύξησης του λαθρεμπόριου του κέρατου του ρινόκερου, αυτή η ομάδα φύλαξης στο καταφύγιο Ol Pejeta, είναι οπλισμένη και προσφέρει 24ωρη φύλαξη σε όλους τους ρινόκερους, και ειδικότερα στους τέσσερις εναπομείναντες λευκούς ρινόκερους. Στα πλαίσια αυτής της 24ωρης φύλαξης, οι άνδρες της ομάδας έχουν πλέον αναπτύξει στενές σχέσεις με τους ρινόκερους και μπορούν να τους πλησιάσουν άφοβα.


Το έτος 2013 θα καταλήξει σε λίγο να είναι η πιο φονική χρονιά σε ότι αφορά τους ρινόκερους, με την θανάτωση δύο ρινόκερων κάθε μέρα για το κέρατό τους.

Αν θέλετε να σταματήσετε αυτή την αγριότητα και να σώσετε αυτό το είδος από την εξαφάνιση, υπογράψτε το παρακάτω petition:
http://www.stoprhinopoaching.com/register.aspx


πηγή: Empty Cages Worldwide

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου