Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Αρχικά νόμιζαν πως η φάλαινα ήταν νεκρή, αλλά μετά κάτι απίστευτο συνέβη!


Ο Michael Fishbach και η οικογένειά του έχουν ιδρύσει το Great Whale Conservancy, και σκοπός τους είναι να περιοδεύουν στον κόλπο του Cortez στο Μεξικό, να παρατηρούν και να καταγράφουν τις φάλαινες της περιοχής.

Κατά την διάρκεια μιας βόλτας τους το 2011, στα νερά του Κορτέζ, είδαν μια νεαρή φάλαινα ακινητοποιημένη. Την παρατηρούσαν για αρκετή ώρα και η φάλαινα ήταν εντελώς ακίνητη. Προς στιγμήν θεώρησαν πως ήταν πεθαμένη, όταν όμως πλησίασαν πιο κοντά, εκείνη πήρε μια βαθιά ανάσα και προσπάθησε να κουνηθεί με δυσκολία.

Τότε ο Michael και το υπόλοιπο πλήρωμα ανακάλυψαν πως η φάλαινα είχε μπλεχτεί πολύ άσχημα σε δίχτυα, πολλά αγκίστρια είχαν καρφωθεί πάνω της, και ήταν ανήμπορη να κάνει την παραμικρή κίνηση. Η φάλαινα ήταν καταδικασμένη να πεθάνει μέσα σε λίγη ώρα, αν ο Michael δεν έκανε κάτι άμεσα για να την βοηθήσει.

Έτσι, παρόλο που είχαν στην διάθεσή τους μόνο ένα μικρό μαχαιράκι, μετά από μιάμιση ώρα επίπονης προσπάθειας κατάφεραν να ελευθερώσουν το μεγαλύτερο τμήμα των διχτυών από το σώμα της φάλαινας και να της χαρίσουν και πάλι την ελευθερία κινήσεων που της ήταν απαραίτητη για να συνεχίσει να ζει.
Εκείνη τότε τους ανταπέδωσε την κίνηση, προσφέροντάς τους ένα καταπληκτικό σόου χαράς και ευγνωμοσύνης!


Δείτε το καταπληκτικό βίντεο της διάσωσης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου