Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Γνωρίστε τον Patrick, το μεγαλύτερο wombat στη γη!

Αυτός είναι ο Patrick! Το μεγαλύτερο και το γηραιότερο wombat (μαρσιποφόρο ζωάκι της Αυστραλίας, που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τα κοάλα και τα καγκουρό) που υπάρχει στη γη!

Ζει μόνιμα στο Ballart Wildlife Park στην Αυστραλία, και έχει φτάσει στην καταπληκτική ηλικία των 29 ετών!
Τα wombats όταν βρίσκονται άγρια στην φύση, ζουν περίπου 5 χρόνια, ενώ όταν βρίσκονται σε αιχμαλωσία, λίγα χρόνια παραπάνω. Ο Patrick όμως έχει καταφέρει να γίνει 29 ετών, και τα γενέθλιά του γιορτάστηκαν αναλόγως, με μια υπέροχη καροτόπιτα για τον ίδιο, που την καταβρόχθισε αμέσως!

Ο Patrick βρέθηκε όταν ήταν ακόμα μικρός, όταν η μαμά του παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και σκοτώθηκε. Τότε οι υπεύθυνοι του καταφύγιου άγριας ζωής Ballart Wildlife Park, τον πήραν υπό την προστασία τους.


Έχουν προσπαθήσει αρκετές φορές να τον ελευθερώσουν στην φύση, όμως έχει αποδειχθεί πως ο Patrick δεν έχει έντονο το ένστικτο της επιβίωσης, και δεν θα μπορούσε ποτέ να τα καταφέρει μόνος του στο δάσος. 
Άλλωστε και ο ίδιος δεν φαίνεται να θέλει να εγκαταλείψει τους φίλους του, τους ανθρώπους, καθώς πάντα γυρνά από μόνος του στη ζεστή αγκαλιά αυτών που τον φροντίζουν.


Ο Patrick ζυγίζει 45 κιλά, και εξ' αιτίας όλων αυτών των χρόνων που βρίσκεται στο καταφύγιο, δεν είναι μόνο το γηραιότερο wombat στη γη, αλλά και το μοναδικό "παρθένο". Πολλοί θαυμαστές του στην σελίδα του στο facebook, σχολιάζουν πως ίσως επειδή δεν προβληματίζεται για τις σχέσεις του με το άλλο φύλο, έχει καταφέρει να φτάσει σε τέτοια ηλικία!
Τον ίδιο πάντως δεν φαίνεται να τον απασχολεί καθόλου η ερωτική του κατάσταση, ειδικά αφού απολαμβάνει τόσο μεγάλη φροντίδα και αγάπη από τους φροντιστές του στο καταφύγιο.

Ο Patrick είναι ιδιαίτερα διάσημος στην Αυστραλία, εμφανίζεται συχνά στην τηλεόραση, και έχει ψηφιστεί ως τρίτος καλύτερος υποψήφιος για μασκώτ πόλης, στον κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου