Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

27 χρόνια φυλακισμένα στον έβδομο όροφο ενός εμπορικού κέντρου!

Σχεδόν 200 άγρια ζώα βρίσκονται φυλακισμένα στον έβδομο όροφο ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου στο κέντρο της Μπανγκόνγκ για περισσότερο από 30 χρόνια!

Το Pata Zoo, το οποίο λειτουργεί σαν ζωολογικός κήπος μέσα στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο, κρατά φυλακισμένα πάρα πολλά άγρια ζώα, κάτω απ΄οεντελώς άθλιες και απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης.
Μικρά τσιμεντένια κλουβιά, χωρίς τον χώρο που χρειάζονται αυτά τα ζώα για να κινηθούν, χωρίς τίποτα να θυμίζει το φυσικό τους περιβάλλον, μόνα παρατημένα, ξεχασμένα εκεί εδώ και χρόνια.
Η συντήρηση του κήπου περιορίζεται μόνο στις βασικές ανάγκες των ζώων για τροφή, και η ιατρική περίθαλψη είναι ανύπαρκτη. Ο χώρος καθώς βρίσκεται στον τελευταίο όροφο, λούζεται κυριολεκτικά από τον ήλιο και την ζέστη και ο εξαερισμός των χώρων είναι ανεπαρκής.


Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Ο γορίλλας Bua Noi, ο πιο γνωστός ίσως κάτοικος αυτού του μέρους, φαίνεται ξεκάθαρα πως περνά κατάθλιψη μόνος του, κλεισμένος εδώ και 27 χρόνια σε αυτό το μικρό, ψυχρό κλουβί.
Η μαμά ουρακοτάγκος μαζί με το νεογέννητο μωρό της, κάθονται στην μέση ενός άδειου τσιμεντένιου κλουβιού, φανερά θλιμμένοι και βαριεστημένοι.
Ο Dodo, ο μοναδικός πιγκουίνος από τους 12 συνολικά που βρίσκονταν αρχικά στις εγκαταστάσεις, που κατάφερε να επιβιώσει σε αυτές τις άθλιες συνθήκες, φαίνεται να έχει παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια κοιτώντας συνεχώς προς την μεριά του τοίχου με τα πλακάκια που αποτελούν τον χώρο που ζει. 


Όλα τα ζώα που βρίσκονται εκεί, ερπετά, θηλαστικά και τα υπόλοιπα ζώα, επιβιώνουν κάτω από άθλιες συνθήκες εδώ και πολλά χρόνια. Φυσικά όταν δημιουργήθηκε αυτός ο ζωολογικός κήπος ήταν απόλυτα νόμιμος, καθώς μέχρι πρόσφατα η νομοθεσία της Ταϊλάνδης πάνω στην προστασία και την ευζωία των ζώων ήταν πολύ φτωχή, έως ανύπαρκτη.
Πρόσφατα, το 2014 ψηφίστηκε ένας καινούργιος πιο αυστηρός νόμος που προβλέπει καλύτερες συνθήκες ζωής και απαγόρευση πλέον τέτοιων απαράδεκτων εγκαταστάσεων, όμως όπως φαίνεται ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου κήπου κατάφερε λίγο πριν την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου, να πάρει μια ακόμα ετήσια παράταση την λειτουργίας του κήπου, πράγμα που σημαίνει πως τα ζώα αυτά θα παραμείνουν για κάποιο διάστημα ακόμα κλεισμένα στην φυλακή τους.


Ακτιβιστές και φιλόζωοι από όλο τον κόσμο ενώνουν τις φωνές τους και προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και να προκαλέσουν την απελευθέρωση αυτών των ζώων όσο γίνεται πιο σύντομα. 

Ήδη υπάρχει ένα ψήφισμα στο διαδίκτυο που καταδικάζει τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και απαιτεί το κλείσιμό τους και την απελευθέρωση των ζώων.
Υπέγραψε και εσύ εδώ: https://www.change.org/p/shut-down-pata-zoo-let-the-department-of-national-parks-wildlife-and-plants-conservation-of-thailand-and-thailand-s-tourism-officials-know-that-you-are-disgusted-at-the-treatment-of-these-animals-and-urge-them-to-shut-down-pata-zoo-and-place-them-in-?recruiter=1706244&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_facebook_responsive&utm_term=des-sm-no_src-no_msg&fb_ref=Default
και βοήθησε και εσύ σε αυτή την προσπάθεια.

photos by Mindful Wanderlust

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου