Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ο Ντι Κάπριο χρηματοδοτεί την διάσωση της τίγρης του Νεπάλ.

Δωρεά ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων έκανε στην οργάνωση WWF ο γνωστός ηθοποιός Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τις ευαισθησίες του προς το περιβάλλον και τον πλανήτη. 

Η δωρεά, που έγινε μέσω του ομώνυμου Ιδρύματος Leonardo DiCaprio Foundation, θα αξιοποιηθεί στις προσπάθειες διάσωσης της απειλούμενης τίγρης του Νεπάλ. 
Στόχος είναι ο διπλασιασμός του πληθυσμού τους έως το 2022, το επόμενο δηλαδή έτος της τίγρης στο Κινέζικο ημερολόγιο. 

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για βελτιώσεις στις προστατευόμενες περιοχές, όπου ζουν οι τίγρεις, στα σύνορα Νεπάλ-Ινδίας. Μεταξύ άλλων θα τοποθετηθούν περισσότερα φυλάκια ασφαλείας καθώς και εξοπλισμός που θα επιτρέπει στους φύλακες να ελέγχουν καλύτερα τυχόν ύποπτες κινήσεις. 
Επίσης, μέρος των χρημάτων θα αποδοθεί για σειρά πρωτοβουλιών που θα βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες, καθώς στην ίδια περιοχή ζουν επίσης περισσότεροι από 7 εκατομμύρια άνθρωποι. Πρόκειται να ενισχύσουν τον τουρισμό, την κατασκευή χειροποίητων προϊόντων, ακόμη και την παραγωγή βιολογικών λαχανικών.

«Τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται» για τις τίγρεις, επισήμανε ο γνωστός ηθοποιός. Ο πληθυσμός τους στην άγρια φύση εκτιμάται ότι έχει μειωθεί στα 3.200 μέλη εξαιτίας της λαθροθηρίας και της συρρίκνωσης του βιοτόπου τους. «Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η δωρεά θα βοηθήσει να ξεπεράσουμε το στόχο του διπλασιασμού αυτών των ευγενών πλασμάτων», ανέφερε επίσης στη γραπτή ανακοίνωσή του.

πηγή: athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου