Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Η Animal Action επισκέπτεται για δεύτερη φορά τα μουλάρια της Σαντορίνης.

Στις 15-16 Οκτωβρίου μια ομάδα του GAWF/Animal Action επισκέφτηκε την Σαντορίνη για την δεύτερη φορά αυτόν τον χρόνο. Συνολικά αυτές τις 2 μέρες, η ομάδα βοήθησε 58 ιπποειδή κυρίως μουλάρια και γαϊδουράκια. 

Την πρώτη μέρα όπως κάθε φορά η ομάδα επισκέφτηκε τα μουλάρια που ανεβάζουν τουρίστες στην Καλντέρα.
Η κατάσταση εκεί ήταν περίπου όπως και τις προηγούμενες φορές αν και τώρα ήταν λιγότεροι οι τουρίστες που χρησιμοποιούν τα μουλάρια.
Την υπόλοιπη μέρα οι άνθρωποι της Animal Action γύρισαν σε όλο το νησί για να δούμε μουλάρια και γαϊδουράκια που είχαν κάποιο πρόβλημα με τις οπλές ή τα δόντια τους.


Την δεύτερη μέρα η ομάδα την πέρασε στο Καταφύγιο για τα γέρικα και ταλαιπωρημένα γαϊδουράκια και μουλάρια. Μετά την καλοκαιρινή σεζόν, είχαν προστεθεί 4 μουλάρια τα οποία ήταν σε άσχημη κατάσταση. Εμφανώς αδυνατισμένα και καταπονημένα. Όλες οι οπλές τους ήταν ανισόρροπες καθώς υπέφεραν από αρθρίτιδες προφανώς αρκετό καιρό ενώ δυο από αυτές ήταν και υπερμεγέθεις. 
Όπως ήταν αναμενόμενο και τα δόντια τους ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση κάτι που δικαιολογούσε και την κακή θρεπτική τους κατάσταση. Όλα είχαν οδοντικά άγκιστρα εκτός από τις οδοντικές ακίδες, ενώ ένα είχε και ένα υπερμέγεθες δόντι γιατί είχε χάσει το απέναντι του. Φυσικά εξονυχίστηκαν και φροντίστηκαν οδοντιατρικά όλα τα ιπποειδή του καταφυγίου.

Η επίσκεψη είχε επιτυχία για ακόμα μια φορά, και η Animal Action θα ήθελε να ευχαριστήσει το Donkey Sanctuary για την ευγενική χορηγία του.


πηγή:  animalactiongreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου