Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Δάσκαλος απολύθηκε από το σχολείο, επειδή έγραψε στο facebook υπέρ των vegeterians!


O Keith Allison, δάσκαλος στο σχολείο Green Locan School στο Smithville στο Οχάιο, απολύθηκε από την θέση του τον Αύγουστο του 2014. Γιατί? Γιατί στην προσωπική του σελίδα στο facebook έγραψε τα προσωπικά του πιστεύω σχετικά με το τι συμβαίνει στις γαλακτοκομικές φάρμες και προέτρεπε τους ανθρώπους να πίνουν γάλα προερχόμενο από φυτά.

Αυτό που στην πραγματικότητα έκανε ήταν:
- Έγραψε για το πόσο σημαντικό είναι να δείχνουμε συμπόνια και σεβασμό στα ζώα
- Αυτό το έκανε στον προσωπικό του χρόνο
- Το έκανε στο σπίτι του χρησιμοποιώντας τον δικό του προσωπικό υπολογιστή
Και για όλα αυτά, απολύθηκε.

Ο Keith δεν παρανόμησε σε καμία περίπτωση. Και παρόλο που ο ίδιος είναι vegan και έχει ένα πάθος με την αγάπη προς τα ζώα, δεν προώθησε ποτέ αυτές τις ιδέες μέσα στην τάξη του.
Ο διευθυντής του σχολείου του (στο οποίο ο Keith δίδασκε σε παιδιά του δημοτικού Αγγλικά και Μαθηματικά), λέει χαρακτηριστικά πως απέλυσε τον Keith επειδή ο ιδιοκτήτης της γαλακτοκομικής φάρμας ο οποίος φαινόταν στην φωτογραφία που συνόδευε το κείμενο του Keith στο facebook, προσβλήθηκε από το άρθρο. Όμως στο κείμενο δεν αναφερόταν πουθενά ούτε το όνομα ούτε η διεύθυνση της συγκεκριμένης γαλακτοβιομηχανίας, αλλά ήταν πολύ γενικό και μιλούσε για την κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις γαλακτοβιομηχανίες σε όλον τον κόσμο.

Στην Αμερική υπάρχει συνταγματικά προστατευμένη, η ελευθερία του λόγου, και κανένας δεν μπορεί να τιμωρήσει τον εργαζόμενο του επειδή σε κάποιον δεν αρέσουν αυτά που λέει.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς vegeterian ή vegan, για να καταλάβει πως ο Keith θα έπρεπε να επιβραβευθεί για την αγάπη και την συμπόνια που δείχνει προς τα ζώα, και όχι φυσικά να απολυθεί
Αυτό που χρειαζόμαστε όλοι, και ειδικά μέσα στους χώρους του σχολείου, είναι περισσότερη καλοσύνη και αγάπη, και σίγουρα ο Keith είναι πρεσβευτής αυτών των συναισθημάτων.

Όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί και να υπογράψει υπέρ της επανένταξης του Keith στο σχολικό περιβάλλον όπου ανήκει, μπορεί να μπει εδώ
https://www.change.org/p/compassion-toward-animals-got-this-teacher-fired-help-him-get-his-job-back
και να υπογράψει και αυτός στο συγκεκριμένο petition.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου