Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Μια τρυφερή σχέση μεταξύ ενός ελέφαντα και ενός πρόβατου!

Οταν ο Τέμπα ήταν ακόμα μωρό ελεφαντάκι, η μαμά του πέθανε. Το ορφανό ελεφαντάκι βρέθηκε και διασώθηκε από τους φύλακες του προστατευόμενου πάρκου Shamwari στην Αφρική. Μέσα στο πάρκο, ο Tempa τοποθετήθηκε μέσα σε ένα μαντρί για να προστατευτεί από τα άλλα μεγάλα ζώα.
Μιας και οι ελέφαντες είναι πολύ κοινωνικά ζώα, οι υπεύθυνοι του πάρκου αποφάσισαν να βάλουν έναν συγκάτοικο στον Tempa για να έχει παρέα. Ετσι στο μαντρί προστέθηκε ένα πρόβατο ονόματι Albert.
Στην αρχή ο ελέφαντας είχε βρει παιχνίδι να κυνηγάει το πρόβατο, όμως στην συνέχεια ήρθαν πολύ κοντά, μέχρι που τελικά κοιμούντουσαν αγκαλιά τα βράδια. Οταν ο Tempa μεγάλωσε λίγο, οι υπεύθυνοι του πάρκου έβγαλαν τον Albert από το μαντρί, και ξεκίνησαν την προετοιμασία για να ελευθερώσουν τον Tempa στην άγρια φύση.
Δυστυχώς λίγες μέρες πριν αφεθεί τελικά ελεύθερος, ο Tempa προσβλήθηκε από ένα μικρόβιο του εντέρου και τελικά πέθανε. Και ο Albert έγινε πια ο μοναδικός μόνιμος κάτοικος στο μαντρί!

Μια καταπληκτική ιστορία, που μας διδάσκει πως τα ζώα μπορούν να αναπτύξουν απίστευτες σχέσεις μεταξύ τους, όταν βρεθούν κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες συμβίωσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου