Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η λαθροθηρία απειλεί με εξαφάνιση τρία αγαπημενα είδη της άγριας πανίδας.

Η παράνομη θανάτωση άγριων ζώων είναι η μεγαλύτερη απειλή αυτή την στιγμή, για τρία από τα πιο αγαπημένα είδη άγριων ζώων στον κόσμο: τον ρινόκερο, τον ελέφαντα και την τίγρη. 
Το συνολικό κέρδος από το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής, ανέρχεται από 7,8 έως 10 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ
Τουλάχιστον ένας ρινόκερος σκοτώνεται κάθε μέρα λόγω της εσφαλμένης αντίληψης ότι το κέρατό του μπορεί να θεραπεύσει κάποιες ασθένειες. Η κύρια αγορά του κέρατου του ρινόκερου βρίσκεται στο Βιετνάμ, όπου επικρατεί η πεποίθηση ότι το κέρατο θεραπεύει τον καρκίνο. Το κέρατο του ρινόκερου χρησιμοποιείται επίσης και σε άλλες παραδοσιακές ασιατικές συνταγές για τη θεραπεία μιας ποικιλίας ασθενειών συμπεριλαμβανομένων του πυρετού και διαφόρων διαταραχών του αίματος. Χρησιμοποιείται επίσης και από τους πλούσιους Ασιάτες, ως θεραπεία από το hangover από το αλκοόλ.

 
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΠΙΧΛΙΜΠΙΔΙ
Δεκάδες χιλιάδες ελέφαντες σκοτώνονται κάθε χρόνο για τους χαυλιόδοντες τους. Το 1989, το Συνέδριο για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών της Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας (CITES), απαγόρευσε το διεθνές εμπόριο ελεφαντόδοντου. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες παράνομες και άναρχες τοπικές αγορές ελεφαντόδοντου σε μια σειρά από χώρες, οι οποίες τροφοδοτούν ένα παράνομο διεθνές εμπόριο.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΙ
Κάθε μέρος της τίγρης -από την κορφή μέχρι την ουρά- είναι εμπορεύσιμο σ
τις παράνομες αγορές άγριας ​​ζωής. Η λαθροθηρία είναι η πιο άμεση απειλή για την άγρια ​​τίγρη. Η ζήτηση είναι μεγάλη, και διάφορα κομμάτια της τίγρης χρησιμοποιούνται είτε από την παραδοσιακή ιατρική των ανατολικών ή αφρικανικών χωρών, είτε για την δημιουργία παλτών ή χαλιών, είτε απλά για να τονίσουν το πρεστίζ των πιο πλούσιων Ασιατών.

 
Όλες οι πληροφορίες είναι από το WWF. Μάθετε περισσότερα εδώ:
http://bit.ly/WH4SMk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου