Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Προϊστορικά ερπετά ενδέχεται να κατοικήσουν ξανά στη γη.

Επιστήμονες προειδοποιούν ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου μπορεί να μεταλλάξει τα ζώα, μειώνοντας το μέγεθος των αλόγων σε μίας γάτας και κάνοντας τα φίδια στο μέγεθος ενός λεωφορείου!


Πριν από 55 εκατομμύρια χρόνια η γη κατοικούνταν από ζώα τα οποία εμείς μπορούμε μόνο να φανταστούμε. Σκηνικό βγαλμένο από εφιάλτη, φίδια που είχαν μήκος λεωφορείου και πάχος τόσο μεγάλο που μπορούσαν να σπάσουν μία πόρτα απλά συρόμενα και χελώνες στο μέγεθος ενός αμαξιού Smart.
Σύμφωνα με μία έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που μελέτησαν το μέγεθος των ζώων σε σχέση με το κλίμα, η γη κατοικούνταν από ζώα όπως τα προαναφερθέντα.
Τώρα, προειδοποιούν και λένε ότι αν συνεχιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, θα ξαναεμφανιστούν στη γη τεράστια ζώα όπως: κροκόδειλοι, χελώνες, σαύρες, φίδια όπως επίσης και μικρόσωμα αρχαία θηλαστικά.

Ο παλαιοντολόγος Τζόναθαν Μπλοχ, είπε την προηγούμενη εβδομάδα ότι υπάρχει άμεση σχέση του κλίματος με τα ζώα, κάτι το οποίο εξηγεί και τα λεγόμενα των επιστημόνων για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Ο Δρ. Μπλοχ μελέτησε την περίοδο που συνέβη το θερμικό μέγιστο «Paleocene-Eocene» και παρατηρήθηκε 55 εκατομμύρια χρόνια πριν με έντονη θέρμανση του πλανήτη, που συνοδεύτηκε με εξαφάνιση πολλών ειδών και διατάραξη του κύκλου του διοξειδίου του άνθρακα. Εκείνη την εποχή η θερμοκρασία της γης αυξήθηκε 6 βαθμούς κελσίου σε 200.000 χρόνια. Οπότε βγαίνει το συμπέρασμα ότι είναι πολύ πιθανό η γη να κατοικηθεί ξανά από τεράστιους και πολλούς αιμοβόρους, προϊστορικούς κατοίκους.

Πρόσφατα, ο Μπλοχ βοήθησε στην ανακάλυψη μίας γιγάντιας χελώνας στη Νότιο Αμερική που ζούσε στην σημερινή Κολομβία πριν από 60 εκατομμύρια χρόνια. Η συγκεκριμένη χελώνα είχε τόσο δυνατά σαγόνια πού μπορούσε να καταβροχθίσει το οτιδήποτε, ακόμα και κροκόδειλους.
Το συγκεκριμένο είδος εμφανίστηκε πέντε εκατομμύρια χρόνια μετά την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, κατά τη διάρκεια μίας περιόδου όπου κατοικούσαν στη γη τεράστια ζώα. 
Τότε ζούσε και ο Τιτανοβόας, το μεγαλύτερο φίδι που έχει ανακαλυφθεί, είχε μήκος 15 μέτρα, ζύγιζε 1,2 τόνους και είναι προς υποψηφιότητα για να κατοικήσει ξανά στη γη! Επίσης μπορούσε να καταπιεί ένα ζώο στο μέγεθος αγελάδας.

Ενώ τα φίδια και οι χελώνες θα αυξάνονται σε μέγεθος, τα θηλαστικά θα συρρικνωθούν. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι κατά τη διάρκεια τουλάχιστον δύο αρχαίων περιόδων όπου η θερμοκρασία μεταβλήθηκε, τα θηλαστικά μίκρυναν σε μέγεθος.


πηγή: maidanoi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου