Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Χθες πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη κινητοποίηση για το κλίμα στην ιστορία!

Πριν μερικούς μήνες, μέσω του κοινωνικού δικτύου Avaaz, μια ομάδα ανθρώπων έβαλε έναν τρελό στόχο – να οργανώσει τη μεγαλύτερη κινητοποίηση για το κλίμα στην ιστορία
Χθες, οι συγκεντρώσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με μια παγκόσμια κινητοποίηση *6 φορές μεγαλύτερη* απ’οποιαδήποτε άλλη στο παρελθόν!!! 

Στη Νέα Υόρκη, κατακλύστηκαν 80 οικοδομικά τετράγωνα!

Νέα Υόρκη
Τεράστιες συγκεντρώσεις έγιναν ταυτόχρονα στο Λονδίνο, στο Βερολίνο, στη Μπογκοτά, στο  Παρίσι, στο Δελχί και τη Μελβούρνη!

Πάνω από 675.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σ’όλο τον κόσμο εκφράζοντας την αγάπη τους προς όλα όσα κινδυνεύουν απ΄την κλιματική αλλαγή, αλλά και την ελπίδα τους ότι " όλοι μαζί μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη και να οικοδομήσουμε έναν κόσμο που θα τροφοδοτείται με 100% ασφαλή, καθαρή ενέργεια".  

Όλα τα μέλη του Avaaz ανά τον κόσμο, έγραψαν χθες ιστορία, αλλά αυτή ήταν απλά η αρχή.  

Η κρίσιμη σύνοδος του Παρισίου θα γίνει σε 15 μήνες – εκεί πρέπει να υπογραφεί μια διεθνής συνθήκη. Οι χώρες του κόσμου έχουν συμφωνήσει να καταθέσουν εθνικές δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι τον Μάρτιο που μας έρχεται. Το κίνημά του Avaaz λοιπόν θα χωριστεί για να επικεντρωθεί σε εθνικούς στόχους. 
Αλλά κάθε μήνα μέχρι τη σύνοδο στο Παρίσι θα συσπειρώνεται και σε παγκόσμιο επίπεδο ξανά και ξανά και η ομάδα θα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη, κρούοντας το τύμπανο της αλλαγής, απαιτώντας 100% καθαρή ενέργεια, μέχρι που οι ηγέτες του κόσμου να μην έχουν άλλη επιλογή απ’το να ακολουθήσουν αυτή την απαίτηση.  
Λονδίνο, Βερολίνο, Μπογκοτά, Παρίσι, Δελχί και Μελβούρνη
Το κίνημα που όλοι περίμεναν, έχει δημιουργηθεί.

Όλη η βασική ομάδα του Avaaz συνεργάστηκε με χιλιάδες οργανώσεις γι’αυτή τη παγκόσμια μέρα δράσης.  

Η ομάδα και τα μέλη του Avaaz έπαιξαν κεντρικό ρόλο στην οργάνωση σχεδόν όλων των δράσεων. Η εφημερίδα Guardian αναφέρθηκε σε «οργανωτικό θρίαμβο» του Avaaz και το BBC είπε πως «οι δράσεις τράβηξαν στους δρόμους πιο πολύ κόσμο από κάθε άλλη φορά, χάρη στην οργανωτική δύναμη του κοινωνικού δικτύου του Avaaz». 
Το δίκτυο παρείχε εκατοντάδες οργανωτές κι οργανώτριες και χιλιάδες εθελοντές, και στήριξε οικονομικά αυτή την προσπάθεια με εκατομμύρια ευρώ που συγκεντρώθηκαν από μικρο-δωρεές των μελών του

Οι προκλήσεις των καιρών απαιτούν ναενωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι, και το κίνημα μέσω του δικτύου Avaaz αυτό προσπαθεί να κάνει: να μεγαλώσει και να γίνει ένα νέο, πιο αποτελεσματικό κίνημα, ένα κίνημα που τώρα πλέον δρα εντός και εκτός του διαδικτύου. 

πηγή: avaaz.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου