Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Η Βρετανία απαγορεύει τα άγρια ζώα στα τσίρκο.

Επιτέλους, τα άγρια ζώα στα τσίρκο, θα είναι σύντομα παρελθόν για την Αγγλία!
Την προηγούμενη Τρίτη κατατέθηκε νομοσχέδιο στην Βρετανική Βουλή, με σκοπό να απαγορευτούν πλέον τα άγρια ζώα στα τσίρκο, μια απόφαση που θα ισχύσει από την αρχή του 2015. 
Αυτό σημαίνει πως σε αυτή την χώρα δεν θα υπάρχουν πλέον άγρια ζώα που θα κακοποιούνται στο όνομα της ψυχαγωγίας. Δεν θα υπάρχουν άλλοι ελέφαντες, καμήλες, ζέβρες ή τίγρεις που θα στερούνται το φυσικό τους περιβάλλον, θα στριμώχνονται μέσα σε κλουβιά ή σε βαγόνια, και θα περιφέρονται από πόλη σε πόλη, εκτελώντας ταπεινωτικά και πολλες φορές επώδυνα κόλπα, για την διασκέδαση των ανθρώπων.
Όλοι οι Βρετανοί θα πρέπει να είναι περήφανοι και να γιορτάσουν για την συγκεκριμένη κίνηση!

Η νομοθεσία αυτή είχε ετοιμαστεί εδώ και πολύ καιρό. Από το 2011, ο Ντείβιντ Κάμερον είχε λάβει εντολή από το Κοινοβούλιο, για να απομακρύνει τα άγρια ζώα από τα τσίρκο, αλλά ο ίδιος καθυστέρησε την εφαρμοφή της απαγόρευσης, παρά την συντριπτική υποστήριξη που είχε από το Βρετανικό κοινό.
Σε μια διαβούλευση που έγινε το 2011 μάλιστα, το 94% των ερωτηθέντων, συμπεριλαμβανομένης και της British Veterinary Association, υποστήριξαν πως πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την αρχαϊκή μορφή ψυχαγωγίας.

Σήμερα πλέον η κυβέρνηση φαίνεται να έχει ακούσει την κοινή γνώμη και αποφάσισε να κάνει αυτό που είναι σωστό για τα ζώα. Σε αυτό βοήθησαν και οι χιλιάδες διαμαρτηρίες που έστειλαν φιλόζωοι πολίτες στην κυβέρνηση, και από ό,τι φαίνεται, οι προσπάθειές τους έφεραν καρπούς.
Ηρθε λοιπόν η ώρα για τους εκμεταλλευτές των ζώων, να φτιάξουν τις βαλίτσες τους και να αποχαιρετίσουν τα άγρια ζώα από τα τσίρκο τους για πάντα. Πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα για την ευζωία των ζωων, και για την δημιουργία μιας πιο συμπονετικής Βρετανίας.

πηγή: peta.org.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου