Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Νιόπαντρο ζευγάρι αποκλείεται σε ερημικό νησάκι, όταν μια φώκια καταλαμβάνει το φουσκωτό τους!

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι αποκλείστηκε σε ένα απομονωμένο νησάκι, τρία μίλια από την ηπειρωτική χώρα, όταν μια τεράστια φώκια ανέβηκε στο φουσκωτό τους, και αρνιόταν να κουνηθεί και να φύγει από εκεί για τέσσερις μέρες!

Ο Eddie Stebbings, 35 ετών, και η γυναίκα του Bee Bueche, 36 ετών, αποφάσισαν να περάσουν ντους τρεις πρώτους μήνες της έγγαμης ζωής τους παρέα με μια αποικία από γκρι φώκιες του Ατλαντικού, στο νησάκι Skomer, λίγο έξω από την ακτή του Pembrokeshire της Μεγάλης Βρετανίας.

Αλλά η περιπέτειά τους πήρε απρόσμενη τροπή όταν μια τεράστια φώκια αποφάσισε να εγκατασταθεί στο φουσκωτό που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι για να πηγαινοέρχεται από το νησάκι στην ηπειρωτική χώρα.

Ο Eddie και η Bee παντρεύτηκαν τον Αύγουστο, και επέστρεψαν στο νησάκι, όπου ζουν και εργάζονται ως φύλακες της άγριας ζωής, ακριβώς την εποχή που οι φώκιες γεννούσαν.
 
Ο Eddie είπε: "Ένα πρωινό του Οκτωβρίου, η φώκια ανέβηκε πάνω στη βάρκα. Αρνιόταν να κουνηθεί για τέσσερις μέρες, και κάποια στιγμή μάλιστα, ανέβηκε και μια άλλη φώκια και της έκανε παρέα. Η φώκια ζύγισε τουλάχιστον τέσσερις φορές το βάρος μου, είχε 2,5 μέτρα μήκος, και ήταν φανερό πως δεν την ενοχλούσαν καθόλου οι άνθρωποι που την πλησίαζαν."

Το ζευγάρι αποφάσισε να περάσει τον μήνα του μέλιτος, σε ένα από τα πιο απομονωμένα νησιά της Αγγλίας, παρέα με 400 ενήλικες φώκιες. Έσωσαν επίσης 108 μωρά φωκάκια, όταν μια φώκια γέννησε τα μωρά της πάνω στα βότσαλα και μέσα στις σπηλιές του νησιού.

Ο Eddie είπε: "Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για το ξεκίνημα της έγγαμης ζωής μας, να το μοιραστούμε με τις φώκιες. Είναι υπέροχες να τις βλέπεις, αλλά προσπαθούμε να μην μπλεκόμαστε πολύ στα πόδια τους, καθώς πρέπει να αφήνουμε την φύση να δρα ανενόχλητα. Από την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε εδώ, είμαστε μαζί τους, ακόμα και όταν ξέσπασε τυφώνας, εμείς ανεβήκαμε στους βράχους για να βεβαιωθούμε πως οι φώκιες ήταν καλά. Το Skomer είναι ένα μικρό νησάκι, και το να προσέχεις 180 μωρά φωκάκια είναι αρκετή δουλειά.

Το Skomer, το οποίο διοικείται από τον οργανισμό "Wildlife Trust of South and West Wales", είναι ένα από τα πιο σημαντικά καταφύγια πουλιών στην Βρετανία.
Εκπρόσωπος του οργανισμού, είπε: "Το νησάκι είναι σε καλά χέρια με τον Eddie και την Bee. Είναι και οι δύο αφοσιωμένοι στην άγρια ζωή, και έχουν ερωτευτεί τις φώκιες που ζουν σε αυτό!"

πηγή: telegraph.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου