Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Λευκοκέφαλος αετός, ο επείγων ασθενής της εφημερεύουσας κλινικής ζώων!

Σε μια εφημερεύουσα κλινική ζώων, πολλά είδη ζώων μπορούν να περάσουν την πόρτα ζητώντας βοήθεια, όχι μόνο σκύλοι και γάτες. Μερικές φορές οι άνθρωποι φέρνουν στην κλινική και πληγωμένα άγρια ζώα.

Ένα βράδυ ένας μεγάλος λευκοκέφαλος αετός (ο οποίος ονομάστηκε αμέσως από το προσωπικό Freeedom!) έκανε την είσοδό του στην κλινική, έχοντας σπάσει μια φτερούγα. Οι κτηνίατροι έμειναν έκπληκτοι με το πόσο μεγάλος ήταν αυτός ο τύπος!

Ο αετός είχε σπάσει μια φτερούγα πιθανά από χτύπημα με αυτοκίνητο, όμως οι κτηνίατροι έκαναν πολύ καλή δουλειά ώστε να τον βγάλουν γρήγορα από αυτή την δύσκολη θέση.
Τον αετό τον έφεραν μέσα στην κλινική μέσα σε ένα χαρτόκουτο, και όταν βγήκε από εκεί, όλοι θαύμασαν και έμειναν έκπληκτοι με το μέγεθός του. Ειδικά όταν έβαλαν δίπλα δίπλα την παλάμη τους στα χέρια του και τα νύχια του, έπαθαν σοκ! Όσο για το άνοιγμα των φτερών του, ήταν απλά εντυπωσιακό!


Τον ξάπλωσαν στο κρεβάτι και προσπάθησαν να τον κρατήσουν ήρεμο και σταθερό όση ώρα ο γιατρός τον εξέταζε και εκτιμούσε την κατάσταση. Ο αετός είχε ένα ανοιχτό κάταγμα, και από το σπάσιμο του κόκαλου είχε σκιστεί και ένα μέρος του δέρματος, με αποτέλεσμα να έχει χάσει αρκετό αίμα.
Ο αετός κατάφερε να παραμείνει ήρεμος καθ όλη την διάρκεια της εξέτασης, πράγμα που επέτρεψε στους γιατρούς να κάνουν σωστά και γρήγορα την δουλειά τους χωρίς  να τραυματιστεί κανείς. 


Οι γιατροί αναφέρουν πως ένα κάταγμα σαν το συγκεκριμένο είναι πολύ δύσκολο να επουλωθεί εντελώς, και πολλές φορές μπορεί η μόνη λύση να είναι ο ακρωτηριασμός. Σε μια τέτοια περίπτωση ο αετός δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στην φύση καθώς δεν θα μπορούσε ποτέ να πετάξει καλά. Δυστυχώς άγρια ζώα όπως ο αετός, δεν συνηθίζουν εύκολα την ζωή σε αιχμαλωσία και η ευθανασία καταλήγει να είναι η έσχατη λύση. Παρόλα αυτά, οι κτηνίατροι αποφάσισαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτό το αγέχωρο πλάσμα.


Αφού του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, στην συνέχεια ειδοποίησαν το Κέντρο Προστασίας Άγριας Ζωής, οι οποίοι ήρθαν και τον πήραν στις εγκαταστάσεις τους. Εκεί θα του παρέχουν μακρόχρονη φροντίδα, μέχρι να γίνει το φτερό του εντελώς καλά και να μπορέσει να επανενταχθεί στην φύση.
Οι υπεύθυνοι του Κέντρου, είναι αισιόδοξοι πως θα καταφέρουν να του χαρίσουν μερικά χρόνια ακόμα ελεύθερης ζωής στην φύση, και ελπίζουν πως από εδώ και πέρα θα μείνει και ο αετός μακριά από τα αυτοκίνητα και άλλους κινδύνους που μπορούν να του στοιχίσουν την ζωή!

πηγή:  viralnova.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου