Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ο Leonardo DiCaprio συνεργάζεται με την Jane Goodall για να βοηθήσει τους ελέφαντες.

O Leonardo DiCaprio χρησιμοποιεί την δημοτικότητά του για να μιλήσει εκ μέρους των ελεφάντων!
Ο ηθοποιός και ακτιβιστής, που έχει ιδρύσει το Leonardo DiCaprio Foundation και ασχολείται με την διάσωση της άγριας ζωής, ένωσε πρόσφατα την φωνή του με την Jane Goodall, και το International Fund for Animal Welfare (IFAW) για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με το παράνομο εμπόριο ελεφαντόδοντου.
"Μέσα στον αιώνα που μας πέρασε, ο συνολικός πληθυσμός των ελεφάντων μειώθηκε κατά 50%" εξηγεί ο DiCaprio. "Η εξαφάνισή τους μπορεί να καταστρέψει τα οικοσυστήματα και να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στην βιοποικιλότητα του πλανήτη."
Η Jane Goodall συμφωνεί: "Η μαζική λαθροθηρία ελεφάντων στην Αφρική είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα. Επικροτώ την απόφαση της Αμερικανικής Κυβέρνησης να απαγορεύσει το εμπόριο ελεφαντόδοντου, καθώς και να προσπαθήσει να προστατέψει τον μικρό πληθυσμό των ελεφάντων στην άγρια φύση. Πρέπει να αναγνωρίσουμε επίσης και τη σημαντική σωματική και ψυχική οδύνη που προκαλούμε σε αυτά τα ευφυή και έντονα κοινωνικά ζώα!"

Η Dr. Goodall, ο DiCaprio και αρκετοί άλλοι, υπέγραψαν μια επιστολή προς τον Πρόεδρο Ομπάμα, στην οποία τον προτρέπουν με την ιδιότητά του, να δεσμευτεί πως θα προσπαθήσει να βάλει ένα τέλος στην σφαγή των ελεφάντων, και να πάριε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξασφαλίσει πως η Αμερική δεν θα βοηθά στο παράνομο εμπόριο ελεφαντόδοντου.
Σύμφωνα με το IFAW, λιγότεροι από μισό εκατομμύριο ελέφαντες ζουν πλέον στις σαβάνες και τη ζούγκλα της Αφρικής. Το τελευταίο διάστημα η λαθροθηρία έχει αυξηθεί.
Κατά μέσο όρο, οι λαθροθήρες σκοτώνουν έναν ελέφαντα κάθε 15 λεπτά, οδηγώντας έτσι τον Αφρικανικό ελέφαντα στον δρόμο της εξαφάνισης.

Αν θέλετε να διαβάσετε την επιστολή προς τον Πρόεδρο Ομπάμα, μπείτε εδώ.

πηγή: condenast.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου