Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Η σκληρή πραγματικότητα γύρω από το cub petting.

Ο Kevin Richardson, παγκοσμίως γνωστός για την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τα λιοντάρια, μας στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα και ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη πάνω σε κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου γνωστό:

Τι είναι το cub petting:
Cub petting zoo
Είναι μια καινούργια μόδα, όπου εκατοντάδες τουρίστες και επισκέπτες ζωολογικών κήπων, επισκέπτονται ειδικές εγκαταστάσεις στην Νότιο Αφρική αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου, και έχουν την δυνατότητα να βρεθούν δίπλα σε ένα μωρό λιονταράκι, να το φροντίσουν, να το χαϊδέψουν, να το ταΐσουν με μπιμπερό κλπ.
Πολύ επίσης επιλέγουν να βγάλουν βόλτα το μικρό λιονταράκι μέσα στις εγκαταστάσεις.

Η αίσθηση του να μπορείς να έχεις μια τόσο στενή επαφή με ένα τόσο όμορφο αλλά και άγριο ζώο είναι τόσο συναρπαστική, που υπάρχουν πλέον χιλιάδες εθελοντές οι οποίοι θέλουν να εργαστούν σε καταφύγια άγριων ζώων, μόνο και μόνο για να μπορούν να βρεθούν κοντά σε μωρά λιονταράκια, να τα φροντίσουν και να τα αναθρέψουν.


Από που προέρχονται όλα αυτά τα μωρά λιοντάρια?
Η σκληρή πραγματικότητα είναι, πως όλα τους είναι προϊόντα μαζικής εκτροφής σε παραγωγικές φάρμες. Τα μωρά απομακρύνονται από την μαμά τους σχεδόν αμέσως μετά την γέννα, κάτι το οποίο προκαλεί σοβαρό στρες τόσο στην μαμά όσο και στα μωρά.
 
O Kevin Richardson αγκαλιά με τα λιοντάρια
Η μαμά λιονταρίνα στην συνέχεια, αναγκάζεται να ζευγαρώσει ξανά και  ξανά, έτσι ώστε να γεννά 2 με 3 μωρά κάθε χρόνο. Αυτό στην φύση είναι εντελώς παράλογο και αδύνατο να συμβεί. Στην άγρια φύση, η λιονταρίνα κάνει μωρά μόνο μια φορά κάθε 2 ή 3 χρόνια!

Αν θέλετε να ενημερωθείτε λίγο περισσότερο, μπείτε στην σελίδα του Richardson στο facebook
https://www.facebook.com/LionWhispererSA
και μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το cub petting και που αυτό οδηγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου