Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ο Jude Law υπέρασπίζεται τις φώκιες, σε μια κρίσιμη στιγμή.

Λίγες μέρες μετά την επίσημη έναρξη σφαγής της φώκιας στον Καναδά, ο γνωστός ηθοποιός Jude Law προσέφυγε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για λογαριασμό της PETA της Αγγλίας, προτρέποντάς τους να διατηρήσουν την απαγόρευση εμπορίας της γούνας της φώκιας στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια.

"Σας γράφω για να ζητήσω από την επιτροπή να διατηρήσει αυτή την απαγόρευση, κάτι που βρίσκει σύμφωνους και όλους τους ευαίσθητους ανθρώπους όλου του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένου και της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων πολιτών" γράφει στην επιστολή του ο Jude Law. "Ακόμα και το συναίσθημα της τοπικής κοινωνίας του Καναδά αρχίζει να αλλάζει, καθώς με την μείωση της ζήτησης, ακόμα και οι ίδιοι αρχίζουν να σκέφτονται μήπως αυτή η σφαγή πρέπει επιτέλους να σταματήσει."

Λόγω της παγκόσμιας κατακραυγής, όλες οι μεγάλες αγορές έχουν απαγορεύσει το εμπόριο γούνας φώκιας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Μεξικό, την Ταιβάν, τις Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμα και η Ρωσία η οποία παλιότερα εισήγαγε το 95% της παραγωγής γούνας του Καναδά. Η Καναδική κυβέρνηση αμφισβητεί την απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια ύστατη προσπάθεια να τονώσει το συγκεκριμένο εμπόριο.


"Ο σκοπός του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου είναι να υποστηρίξει ικανοποιητικά τις αγορές και όχι τις κυβερνητικές αποφάσεις οι οποίες προσπαθούν να στηρίξουν ένα ήδη πεθαμένο είδος εμπορίου όπως αυτό της γούνας της φώκιας" τονίζει ο Jude Law. "Αντί να χρησιμοποιείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου για την στήριξη μιας πεθαμένης αγοράς, η Καναδική κυβέρνηση θα έπρεπε να εξαγοράσει όλη την βιομηχανία εμπορίας γούνας και να την μετατρέψει σε κάτι άλλο, μια κίνηση που θα βοηθούσε τόσο τις φώκιες όσο και τους εμπόρους. 
Ο κόσμος παρακολουθεί και περιμένει - Παρακαλούμε διατηρήστε το εμπάργκο στην Ευρωπαϊκή ένωση!"


πηγή: peta.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου