Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Τραγικό: Σκότωσαν καμηλοπάρδαλη και την έδωσαν για φαγητό στα λιοντάρια, στον Ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης!

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος του διαδικτύου, από το τραγικό γεγονός που συνέβη στον ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου αποφάσισαν να θανατώσουν τον Marius, μια υγιέστατη καμηλοπάρδαλη 2 ετών, μόνο και μόνο επειδή ήταν προϊόν αιμομιξίας. Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως ο Ευρωπαϊκός νόμος απαγορεύει την αιμομιξία, και πως αναγκάστηκαν να προβούν σε αυτή την ενέργεια για να μην συνεχιστεί η αιμομιξία ανάμεσα στα ζώα του κήπου, τώρα που η καμηλοπάρδαλη έφτασε στην ηλικία αναπαραγωγής.

Το καημένο ζώο δολοφονήθηκε με όπλο, και το κουφάρι του αμέσως μετά τεμαχίστηκε και δόθηκε ως γεύμα στα μεγάλα σαρκοβόρα αιλουροειδή του κήπου. Και όλα αυτά, μπροστά στα μάτια των μικρών και μεγάλων επισκεπτών!
Ένα μέρος του σώματος του Marius κρατήθηκε για εργαστηριακές έρευνες.

Η απόφαση και η ενέργεια των υπεύθυνων έχει ξεσηκώσει την φιλοζωική κοινότητα και όχι μόνο, καθώς την ίδια στιγμή, δύο άλλοι ζωολογικοί κήποι, από την Μεγάλη Βρετανία και την Σουηδία είχαν εκφράσει ενδιαφέρον και είχαν ζητήσει να πάρουν τον Marius στις εγκαταστάσεις τους, αλλά οι Δανοί αρνήθηκαν να τον δώσουν και προτίμησαν να τον θανατώσουν.



Οι γιατροί και οι επιστήμονες του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης δικαιολογήθηκαν λέγοντας πως έπρεπε να θανατώσουν τον Marius για να αποτρέψουν την συνέχιση της αιμομιξίας ανάμεσα στις καμηλοπαρδάλεις του κήπου και να διασφαλίσουν την μακροζωία τους. Ο επιστημονικός διευθυντής του κήπου  Mr. Bengt Holst, ισχυρίστηκε πως έλαβαν υπόψη τους όλες τις εναλλακτικές που είχαν (ακόμα και και μεταφέρουν την νεαρή καμηλοπάρδαλη στην Αφρική και να την αφήσουν ελεύθερη στην σαβάνα), και τελικά κατέληξαν πως το να την θανατώσουν ήταν το καλύτερο που θα μπορούσαν να κάνουν.
Προφανώς ήταν το πιο εύκολο!

Έχουν ήδη δημιουργηθεί petitions και σελίδες στο facebook, που ζητούν το κλείσιμο του ζωολογικού κήπου της Κοπεγχάγης και διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη πράξη των υπευθύνων.

Είναι δεδομένο πως η πράξη είναι καταδικαστέα, και πως η νεαρή και υγιέστατη καμηλοπάρδαλη είχε κάθε δικαίωμα στην ζωή, την οποία όφειλαν να προστατέψουν οι υπεύθυνοι του κήπου με όποιον τρόπο μπορούσαν, καθώς η καμηλοπάρδαλη γεννήθηκε μέσα στις εγκαταστάσεις τους. Οποιαδήποτε άλλη λύση θα μπορούσε να είχε βρεθεί, καθώς άλλοι ζωολογικοί κήποι είχαν ζητήσει την καμηλοπάρδαλη, και η μεταφορά της και μόνο σε ένα άλλο μέρος θα μπορούσε να σταματήσει την αιμομιξία και το ζώο να συνέχιζε την ζωή του φυσιολογικά.

Μπείτε και εσείς να υπογράψετε και να διαμαρτυρηθείτε, εδώ: 
http://www.yousign.org/en/copenhagen-zoo
https://www.facebook.com/closecopenhagenzoo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου