Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η χαρά της ελευθερίας και της ζωής!

Οι αγελάδες που εκτρέφονται στις διάφορες φάρμες της Ευρώπης, συνήθως περνούν μια μίζερη ζωή όπου το μόνο που κάνουν για αρκετά χρόνια, είναι να γεννούν μωρά και να δίνουν γάλα. Όταν πια η παραγωγή του γάλακτος μειωθεί, οι αγελάδες αποτελούν πλέον οικονομικό βάρος για τον αγρότη, και συνήθως στέλνονται στο σφαγείο.

25 αγελάδες που ζούσαν σε μια φάρμα στον Κολωνία θα είχαν την ίδια τύχη με όλες τις άλλες. Θα πήγαιναν και αυτές στο σφαγείο καθώς η παραγωγή γάλακτός τους, είχε μειωθεί, και ο αγρότης δεν μπορούσε πλέον να τις συντηρήσει.
Όμως οι γείτονες και οι άνθρωποι που δούλευαν στην φάρμα, είχαν δεθεί πολύ με τις αγελάδες. Τις έβλεπαν και τις φρόντιζαν για τόσα χρόνια, που τους ήταν αδιανόητο πως έπρεπε να τις στείλουν στο σφαγείο.
Έτσι συγκέντρωσαν όλοι χρήματα και πόρους, και αποφάσισαν να σώσουν αυτές τις αγελάδες, και να τις αφήσουν να ζήσουν τα υπόλοιπα χρόνια τις ζωής τους, ευτυχισμένες, ελεύθερες στην φύση.

Αφού λοιπόν πέρασαν έναν ολόκληρο χειμώνα κλεισμένες μέσα στην φάρμα, τώρα που ήρθε η άνοιξη, έφτασε και η στιγμή να βγουν οι αγελάδες έξω στο λιβάδι, να χαρούν την φύση, τον αέρα και το χορτάρι.
Η αντίδρασή τους, η χαρά τους και η ευτυχία τους τη στιγμή που μπαίνουν στο λιβάδι, είναι συγκινητικές! Είναι η απόλυτη χαρά της ζωής!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου